Fri frakt vid 499:- / Snabb leverans / Fri retur

Saracen Hästfoder

Varför Saracen ?


Alla näringsämnen ska tas upp

Hästar är gjorda för att äta ofta och har därför små magar, anpassade till att ta hand om gräs och strå 14–20 timmar per dygn.

Spannmål  (stärkelse) är däremot ingen naturlig föda för hästar. När hästen  utfodras med stora mängder stärkelse är risken stor att fodret går rakt  igenom mage och tunntarm. Det landar istället i tjocktarmen som är  specialiserad på att smälta gräsfibrer, inte spannmål. Stärkelsen kan  börja jäsa och ge matsmältningsproblem. Trots detta är de flesta  hästfoder baserade på spannmål.

Saracen har valt en annan väg.  Istället för spannmål/stärkelse väljer vi fibrer och olja som primär  energikälla. De fungerar betydligt bättre i hästens matsmältningssystem  och ger ett bättre näringsupptag. Hästen får dessutom en lugn och jämn  tillförsel av energi.

De gånger Saracen använder spannmål har  det mikroniserats under strikt kontroll, det vill säga hettats upp så  att spannmålets kolkedjor börjar brytas sönder. På så sätt kan hästen  tillgodogöra sig maximal mängd näring.

SUPERFIBRE - sätt fibrerna under lupp

Alla fibrer är inte automatiskt bra fibrer. Då skulle till och med en  träplanka kunna fungera som foder. När vi på Saracen byter spannmål mot  fibrer väljer vi växtfibrer som hästen enligt forskning lätt tar upp  energin från. Vi kallar dem Superfibrer. Sockerbetsmassa, sojaskrå och  riskli är några av dem. De stannar länge i hästens tarmsystem och ger  ett optimalt och jämnt energiuttag.

Alfalfa är annars vår  favorit. Förutom att det finns mängder av lättsmälta fibrer i alfalfa  har växten flera mikronäringsämnen och biologiskt lätttillgängligt  kalcium.

Håller vitaminerna och mineralerna vad de lovar?

Om du utfodrar din häst enligt Saracens rekommendationer får den alla  vitaminer och mineraler den behöver. Alla våra foder är berikade med  mikronäring som specialbehandlats i samarbete med Kentucky Equine  Research, KER.

KER har också utvecklat en innovativ och naturlig  version av E-vitamin som Saracen använder. Den här formen av E-vitamin  tas lättare upp i hästens mag- och tarmsystem än de syntetiska varianter  som brukar tillsättas i foder. KER:s specialbehandlade mineraler  (Bioplex Minerals), där mineralerna binds samman med små proteiner, är  också mycket effektivare än traditionella mineraler. Även i det fallet  beror det på att näringen tas upp bättre i matsmältningen.

Samma innehåll i varje påse

Är du säker på att din häst alltid får den näring du tror? Saracen  garanterar det. Vi följer fasta recept för våra olika blandningar så att  vi kan leverera samma jämna kvalitet. Dessutom vägs och mäts alla  ingredienser som anges på förpackningen. Varje gång. Påse för påse för  påse.

Nops Beta

Högsta kvalitetskontroll

Saracen Horse Feeds följer strikta kvalitetsstandarder. Varje år  granskas tillverkningen för att säkerställa att kraven i UFAS (United  Feed Assurance Scheme), BETA NOPS Code of Practice och FEMAS (Feed  Materials Assurance Scheme) följs. Vi på Saracen uppfyller därmed mycket  hårda tillverkningskrav som underlättar spårbarhet och förhindrar att  eventuella förbjudna ämnen tar sig in i foderkedjan. Eftersom även  mycket små halter kan ge utslag vid en dopingkontroll på tävlingshästar  håller vi kvar varje parti tävlingsfoder tills foderanalysen är klar.  Alla förbjudna ämnen ska spåras och vi släpper inte iväg något till  försäljning förrän vi fått det besked vi vill: ”Inga dopingklassade  ämnen påträffades”.

Hästar är vårt liv

Saracen är ett oberoende, familjeägt företag som arbetat med  djurfoder i över 150 år, under annat namn. Sedan 1989 är vi  specialiserade på hästfoder och baserar alla våra recept på forskning.  Saracen ligger i framkant inom modern fodertillverkning och har  kvalitetsfoder för alla sorters hästar, från föl till pensionärer och  från högpresterande tävlingshästar till hästar med olika diagnoser.
Har du frågor om Saracen eller foder, tveka inte att kontakta oss.